31 Aralık 2011 Cumartesi

UYURKEN BÜYÜR MÜYÜZ?

0

Uyurken büyüyorsak neden, nasıl büyürüz?
Uyanıkken büyümez miyiz?
Uyku sırasında beynimizde bulunan hipofiz bezi adı verilen bir bezden büyüme hormanu salgılanır. Büyüme hormonu, bebeklerin ve çocukların kemiklerinin, kaslarının, organlarının büyümesinde, boylarının uzamasında önemli bir role sahiptir. Bu nedenle özellikle büyüme dönemindeyken çocukların düzenli ve yeterli uyku uyuması çok önemlidir. Ayrıca büyüme hormonunun çocukta da yetişkinlerde de sağlıklı kalmayı sağlayan başka önemli işlevleri de vardır. Hücrelerimizin yenilenmesi, iç organlarımızın yıpranın bölümlerenin onarılması, kanımızdaki şeker miktarının düzenlenmesi gibi. Uyanıkkende büyürüz; ancak uykudayken daha çok büyürüz.

YAPBOZUN ÖYKÜSÜNÜ BİLMEK İSTERMİSİNİZ

0

BULUTLAR NEDEN BEYAZDIR?

0

Havada oksijen, azot ve karbondioksit gibi gazların yanı sıra su buharı da bulunur. Yükselen sıcak hava soğuduğunda içerdiği su buharı yoğunlaşarak su damlacıklarına dönüşür. Böylece bulutlar oluşur. Eğer hava daha da soğursa su buharı buz parçacıklarına dönüşür.Bu durumda bulutlar su damlacıkları ve buz parçacıklarını birlikte içerebilir. Bu su damlacıkları ve buz parçacıklarıyla karşılaşan güneş ışınları saçılır. Su damlacıkları ve buz parçacıkları her rengi aynı derecede saçtığı içinde bulutlar beyaz görünür. Çünkü beyaz tüm renklerin birleşmesiyle oluşur. Bulutlar çok yoğun ve kalın olduklarındaysa  üzerinde gelen ışınları büyük ölçüde emer. Bunun sonucunda da ışınlar daha az saçıldığından bulutlar gri görünür.

YAPBOZ HAZIRLAMAK İSTERMİSİNİZ?

0

EVET YAPBOZUNUZ HAZIR GÜLE GÜLE OYNAYIN...

UNICEF: Rapor Çocuk Fiziksel İstismar

0




Çocuklarına şiddet uygulayan ebeveynler geçmişleri araştırıldığında, çocukluklarında  kendilerininde büyük bir şiddete maruz kaldığı görülmektedir.Sorunun temelinde yatan bu acziyet ortadan kalkmadıkça psikolojik anlamda bir iyileşme söz konusu olamaz.Tedavi edilmesi gereken şiddete uğrayan çocuk değil, geçmişinde aynı zülme uğramış EBEVEYN'lerdir.Toplum bilinçlenmediği ve çocuğa şiddet suç sayılmadığı sürece bu  ve bunun gibi sahnelere daha çok şahit oluruz...

UNICEF: Çocuk İstismarı Durdurun!

0

Disney '32 - Silly Symphonies - Flowers and Trees

0